Пилотът на Приста Ойл Рали Тийм Крум Дончев и неговият навигатор Стойко Вълчев заменят досегашното Субару, което бе подготвяно от Томи Макинен, с Мицубиши Лансър Ево 9, подготвено от известния полски препаратор Ричи Стец.

Полския старт ще е третото поредно състезание, в което екипажът на русенската фирма ще стартира в рамките на три уикенда.

Замяната на Субару с Мицубиши става на практика шест състезания, след като Дончев и Вълчев за последно са карали автомобил от „трите диаманта". Това стана по време през октомври 2007 г. на рали Твърдица, където екипажът завърши на второ място.

"По принцип Райд Полски не фигурира в нашата програма за 2008 г., обясни Дончев за RallyXpress. - Дори не мога да си спомня от колко години българин не е участвал в това най-старо европейско рали. Ще направим всичко възможно да вземем допълнителни точки за шампионата на Европа. Причината за наемането на деветата еволюция на Мицубиши е, че Райд Полски през последните години се кара единствено във вариант макадам.

Промяната е наложена от стремежа на поляците да попаднат в календара на WRC. Райд Полски фигурира в световните серии от следващата година."

След като автомобилът Субару показа два последователни идентични проблема по време на рали „Траянови врати" и „Видин", стремежът на тима е да си гарантира завършването в зоната на точките в четвъртото рали от ECR.