По-малко от 10 дни преди старта на 49-ото рали "България", вече е факт една от най-големите новини около надпреварата. След дълго отсъствие от състезателните трасета под арката във Варна ще видим рали-шампионите Крум Дончев и Димитър Илиев.

Четирикратният рали шампион Крум Дончев от две години насам хвърля ръкавицата към знаменития си съперник от близкото минало - осемкратният шампион на България Димитър Илиев, за нов дуел по трасетата. Тази година, след продължителен дебат в социалните мрежи между двамата, по време на рали "България" 2018, завръщането на титаните на българския автомобилен спорт ще е факт!

Но, в доста екзотичен формат - като екипаж. Това стана ясно, след договорка между двамата шампиони да стартират заедно на 12 октомври. Митко и Крум ще си разменят ролите по отсечките около Албена и Варна, като всеки от тях обещава да са раздаде до край, независимо на коя седалка се намира. И няма да става въпрос за парадно представяне, а за каране на предела - така, както сме свикнали да виждаме и Дончев, и Илиев в златните им години. Двамата са категорични, че искат да участват в името на спорта, заради колегите си състезатели и заради феновете.

Издание №49 на рали "България" ще се проведе между 12 и 14 октомври, като за трета поредна година, състезателните етапи ще са в района на черноморската ни столица, откъдето са и корените му, поставени през 1970 с легендарното международно "Златни пясъци". Щабът на ралито ще бъде разположен в курорта Албена, в унисон с духа на златните години. Най-престижната автомобилна надпревара у нас ще бъде финален кръг на шампионата.

Рали "България" ще предложи на състезателите 11 специални етапа и обща дължина на маршрута от 566.92 км (150.10 от които скоростни). Надпреварата започва с церемония в морска Гара Варна от 16:30 часа на 12 октомври (петък), последвана от суперспециален етап в Албена, който, както и последният за съботния ден, ще се кара на фарове.

Победа за Ангелов и Сивов в рали „Стари столици“ 2018

Победа за Ангелов и Сивов в рали „Стари столици“ 2018

Следващият кръг от шампионата е рали "Сърбия"