Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от полпозишън в серия Туринг на Писта Бургас. Състезанието е 5-и и последен кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут.

С отпадането на първоначално предвидения 6-и кръг на Серес или Дракон, пилотът на Дамасцена Алба си осигури титлата в класа за 4-а поредна година. Той е недостижим със 75 точки.

В Бургас той отново кара с резервната кола, както бе и в Стара Загора.

Днес Влъчков трябваше да води здрава битка, за да си осигури първото място. Във втората сесия той постигна 1:17.981 мин в последната си обиколка и изпревари само с 0.1 сек Косьо Йорданов с Рено Меган. В първата Иван също бе най-бърз с 1:18.762 мин. Трети в решетката се нареди Стоил Неков с Хонда Сивик, следван от съотборника си в Елена Тийм Стоян Апостолов също с Хонда Сивик.

Кольо Карастоянов от екипа на Дамасцена Алба остана едва 6-и заради проблем с електрониката на неговия Сивик. Давид Будев с Рено Клио също от Дамасцена Алба е 11-и.

"Постепенно научаваме трасето с тази кола, заяви Влъчков. - Другите пилоти са добре подготвени и конкуренцията е силна. Ще се борим за първото място утре. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за добрата работа днес".

Иван Влъчков: Ще се борим за отборната титла на планинско и писта

Иван Влъчков: Ще се борим за отборната титла на планинско и писта

"Познавам повечето пилоти в класа"