Oт Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) опровергаха появилата се във вторник информация, че Министерството на младежта и спорта е подкрепило централата за организиране и провеждане на 3 първенства през 2022 година.

БФАС съобщи, че служебният министър на спорта Андрей Кузманов тотално е зачеркнал автомобилния спорт за следващата година. Ето какво още написаха от федерацията:

"ИСТИНАТА

Уважаеми колеги,

В отговор на Министерството на младежта и спорта публикуван на страниците на 24 часа заявявам следното:

Въпреки, че отговорът не е подписан (вероятно има причина за това) Автомобилна Федерация на България прави следните уточнения:

1. В отговорът умело се преплитат истински факти както и такива, които не отговарят на истината. Финансирането и споменатите суми са факт с една малка подробност- споменатите суми коментират минал период и нямат нищо общо със събитията цитирани в нашето обръщение. Освен това държа да подчертая, че финасирането е осигурено от предишното ръководство на Министерството, а сегашното очевидно си присвоява заслуги. Горното само потвърждава нашето твърдение, че в годините Федерацията винаги е получавала финансова помощ за значими събития с международен характер.

2. Финансирането на отбори и състезатели се прави по съвсем различни програми, които нямат общо с финансиране на състезания.

3. С писма 09-001883/1, 09-001881/1 и 09-00-1882, Министерството най- учтиво ни казва как международните прояви, за които АФБ кандидатства за финансиране през 2022г са изключително престижни в национален и световен мащаб но не може да поеме финансов ангажимент.

БФАС разкритикува служебния министър на спорта

БФАС разкритикува служебния министър на спорта

БФАС излезе с отворено писмо до президента

И трите писма отговор на искането на Федерацията завършват по този начин.

В очакване на следваща атака АФБ няма какво да добави.

11.11.2021 Председател на АФБ

София Камен Михайлов".