За четвърта поредна година български екипаж ще участва в най-тежкото състезание по офроуд. Страната ни ще бъде представена от Орлин Алексиев и Пламен Николов от отбора на Bulgaria off-road team. Мениджър на тима е бившият участник с ATV Тодор Христов.

35-ото издание на рали "Дакар" през 2014 г. стартира на 5 януари в Аржентина, преминава през Боливия и финишира на 20 януари в Чили.

Българският екипаж ще участва с прототипен автомобил BMW X1 в клас Т1. Колата е изцяло обновена, с нова конфигурация на двигателя с мощност повече от 350 конски сили. Екипът ще бъде съпровождан от специално подготвен асистентски камион, опитни механици и прес-автомобил. Целта е атака на призовата десятка в "кралския клас" с фирмените и заводски отбори с неограничени бюджети. Миналия сезон Алексиев и Николов завършиха 17-и в класа си.

За четвърта поредна година състезателите от Bulgaria off-road team ще бъдат подкрепени от "Мтел". Екипът и Андреас Елснер, маркетинг директор на "Мтел" направиха оригинално предсдтавяне на водо и прахоустойчивия смартфон Samsung Galaxy S4 Active. Те преминаха през апарата с автомобил, бъги, ATV и камион.