Най-добрият ни мотоциклетен състезател Мартин Чой заминава утре (петък) за Световния шампионат по ендуранс на легендарната френска писта "Льо Ман". Грандиозното 24-и часово състезание започва в събота от 13:00 часа българско време и ще се проведе пред повече от 150 000 зрители, а телевизионния гигант Евроспорт ще излъчи надпреварата на живо.

Въпреки контузията, която получи в Гърция преди началото на BMU Европейския шампионат през изминалия уикенд Мартин Чой ще се присъедини към френския отбор Energie Endurance 91 .

"Като пристигна на място ще направя последни медицински прегледи и ще стане ясно дали ще карам. За сега не мога да кажа окончателно, но е възможно и да пропусна състезанието. Неприятно започва за мен сезона, но такъв е нашия спорт и гледам реалистично на ситуацията.

При всички положения ще бъда част от тима ни през цялото време на Льо Ман . Знам, че всички в отбора са изключителни професионалисти и дано имаме повече късмет в това издание на шампионата", сподели Мартин Чой.

Българинът се завръща в София в началото на следващата седмица и продължава интензивната си подготовка за предстоящите стартове от календара на 2022 година.

Серхио Перес изненада всички в Саудитска Арабия, Хамилтън ще стартита последен

Серхио Перес изненада всички в Саудитска Арабия, Хамилтън ще стартита последен

Перес спечели битката с пилотите на Ферари в последната обиколка на третата квалификационна сесия