Президентът на Монтана Румен Панайотов потвърди пред ТОПСПОРТ, че клубът няма да спре защитника Давид Кики, който получи повиквателна за националния отбор на Бенин. За сметка на това Лудогорец и Берое спряха африканските си национали, защото при завръщане в България трябва да изкарат 10-дневна карантина. 

"Ще пуснем Кики. Самият той има голямо желание да замине. Не можем да го спрем. Това е решението на клуба", каза Панайотов пред ТОПСПОРТ. 

26-годишният футболист ще лети за родината си веднага след съботния двубой с Черно море на стадион "Огоста". В понеделник Западно-африканската държава е домакин на Нигерия в среща от петия кръг на турнира за Купа на африканските нации и при успех ще измести "орлите" от първото място.

Босът на Монтана разкри, че отборът ще привлече и заместник на продадения в Левски Билал Бари, който да помогне в битката за оцеляване. 

"Ще вземем заместник на Бари, имаме няколко имена. Оптимист съм в битката за оцеляване и смятам, че отборът ще се спаси. Готвим се сериозно за плейофите, където ще е много сериозна битка", коментира Панайотов.

На въпрос за формата на първенството каза:"Каквото и да е нашето мнение за формата няма значение. В БФС решават".

Защитник на Монтана с повиквателна от Бенин

Защитник на Монтана с повиквателна от Бенин

Давид Кики е сред най-добрите играчи на тима