Бившият селекционер на националния отбор на Германия Йоахим Льов вярва, че съставът играе добър футбол в момента и е сред фаворитите за спечелване на Световното първенство в Катар.

Германия отпадна на осминафиналите преди четири години в Русия след като загуби от Англия, а Льов напусна тима след 15 години начело.

"Националният отбор на Германия определено е сред фаворитите за титлата. Аз съм оптимист", каза Льов пред вестник Express.

"Съставът има много качество. Резултатите основно бяха добри, както и футболът, който тимът показа", добави Йоаким Льов, който не вярва, че дискусиите около капитанската лента One Love ще се отразят на германските футболисти.

Льов разкри, че е в постоянен контакт в настоящия селекционер Ханзи Флик, който бе негов асистент при спечелването на титлата в Бразилия през 2014 година, а по-късно го наследи на поста.

Специалистът планира за пътува за Катар след груповата фаза и допълни, че е сред най-големите фенове на представителния отбор на Германия и треньора Ханзи Флик.

Селекционерът на Япония се закани на Германия

Селекционерът на Япония се закани на Германия

Вижте какво каза