Отборът на Монако се класира за полуфинал за Купата на Лигата във Франция след истинска драма. "Монегаските" победиха с 2:1 Рен след изпълнение на 22 дузпи. В герой за тима се превърна 20-годишният вратар Бадияшиле, който освен че спаси четири наказателни удара, отбеляза победния. 

Резултатът беше открит след половин час игра от гостите, когато Бен Арфа "достави" топката на крака на Бурижо, който беше добре позициониран в наказателното поле. Той, от своя страна, само я чукна към долния ляв ъгъл и тя влезе в мрежата за 1:0.

Две минути по-късно, Муса Силап от състава на "монегаските" направи хубав пробив в пеналта, но кълбото беше блокирано от съперников защитник при шута му. В 39-ата пък Рони Лопес също пробва късмета си, стреляйки от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай лявата греда.

В 54-ата минута, домакините възстановиха равенството, след като Серано пое хубаво подаване от Лопес, залъга своя пазач и изпрати по неспасяем начин кълбото към вратата - 1:1.

В 86-ата минута, Камил Глик се извиси над всички, за да засече връхлитащата от корнер топка, но я изпрати малко над напречната греда. Така двата отбора завършиха при равен резултат в редовните 90 минути и полуфиналистът в турнира трябваше да бъде решен след изпълнение на дузпи.

ДУЗПИ:

0:1 - Нианг

1:1 - Пеле

1:2 - Грение 

1:2 - Тилеманс (пропуск)

1:2 - Бен Арфа (пропуск)

2:2 - Бенасер

2:3 - Андре

3:3 - Уилсън

3:3 - Зефан (пропуск)

3:3 - Глик (пропуск)

3:3 - Да Силва (пропуск)

3:3 - Налдо (пропуск)

3:4 - Сар

4:4 - Диоп

4:5 - Бурижо

5:5 - Лопес

5:6 - Мешер

6:6 - Серано

6:7 - Траоре

7:7 - Хенрихс

7:7 - Кубек (пропуск)

8:7 - Бадияшиле