Миньор (Перник) приема днес Етър (17:00 часа) в последен мач от 9-ия кръг във Втора лига. Той може да се окаже последен и за старши треньора на перничани Христо Янев, съобщава "Тема Спорт". Провал срещу болярите почти сигурно ще означава, че "чуковете" ще имат нов наставник. Янев се очаква да бъде освободен. Така че сблъсъкът с виолетовите се оказва последен шанс за младия треньор да запази поста си. Столът му отдавна се клати, а загубата от Беласица с 0:1 в предишния кръг още повече разбуни духовете.

Жълто-черните влязоха в серия от пет поредни двубоя без победа - три ремита и две поражения. Те загубиха и последното си домакинство - 1:2 от Спортист Своге. Миньор се свлече до незавидното 14-о място в класирането с едва 9 точки, дошли след 2 победи и 3 равенства. Очакванията към перничани бяха много по-големи, а преди началото на сезона те сами вдигнаха високо летвата, като афишираха официално амбиции за промоция. Засега обаче всичко това изглежда твърде нереалистично на фона на слабата продукция в последно време.

Това е втори престой на Христо Янев начело на чуковете. Бившият наставник на ЦСКА пое пак жълто-черните преди близо 2 години - на 1 октомври 2020-а, като наследи Юрий Васев. Той бе освободен след загуба с 1:5 от Литекс в Ловеч. От тогава до днес, за две лета начело на Миньор, Янев е водил отбора в 66 шампионатни срещи, в които е записал цели 20 загуби при 19 равенства. Твърде малък процент победи за близо 24 месеца работа.

Ръководството на няколко пъти се застъпи за него през това време, но при провал срещу Етър днес картината се очаква да се промени.

Миньор (Перник) се раздели с Андреас Васев

Миньор (Перник) се раздели с Андреас Васев

Съобщиха от клуба