Миньор Перник отново се е прицелил в професионалния футбол. Чуковете са единственият клуб от Югозападната Трета лига, който има реални амбиции за промоция, подплатени и с необходимите средства. Тимът вече четири години е при аматьорите, което е антирекордна серия в историята на клуба.

През времето, прекарано 8 долните дивизии обаче, перничани се опитаха да подредят къщичката си и да положат здрави основи, почиващи на икономически разум, а не на егото на бивши легенди и куп "разбирачи". И резултатите започват да си личат, пише "Тема спорт".

Подкрепен от общината и местния бизнес, Миньор има осигурен бюджет минимум, който се стреми да надгражда. В Перник заложиха на местни специалисти и се стремят да градят отбор от футболисти, които знаят или искат да разберат що е "миньорски дух". Показателно за амбициите е, че през зимната пауза бе освободен само един футболист - Христо Петров, а към отбора бяха привлечени цели 7 нови попълнения. На разположение на Петър Анестиев вече са завърналите се в родното гнездо Илиян Илиев, Мирослав Иванов и Валентин Лазаров, синът на шампиона с ЦСКА Иво Славчев - Антон, а също така и Владимир Бахъров (юноша на армейците), Кристиян Ковачев и Димитър Тошкин.

Миньор (Перник) надви Септември (Симитли) в люта битка

Миньор (Перник) надви Септември (Симитли) в люта битка

"Чуковете" се наложиха с 1:0

От година се работи и по реновиране на спортната база. В момента тече обновяване на тревното покритие, а в понеделник ще започне и ремонт на сградата на стадион "Миньор". Средствата са осигурени целево от Министерството на младежта и спорта. Изготвят се също и проекти за осветление и изграждане на лекоатлетическа писта.

"Мисля, че вървим в правилна посока. В първия пролетен мач срещу Септември Симитли (1:0) момчетата показаха много хъс и се надявам да продължат във всеки следващ двубой. Като ръководство се опитваме да създадем максимално добри условия, каквито подхождат на клуб от първата десетка на вечната класация на България, и се надявам, че това ще бъде оценено. Вярваме в треньорския щаб и момчетата и съм сигурен, че през следващия сезон ще бъдем сред професионалистите", заяви за 'Тема Спорт" членът на УС на Миньор и зам.-кмет на Перник Денислав Захариев.

Днес чуковете гостуват на Рилски спортист в Самоков и се очаква да бъдат подкрепени от около 100-тина от най-верните си фенове. Срещата ще пропусне единствено наказаният Георги Ризов.