Миньор (Пк) ще приеме Левски в мача от 14-ия кръг в Кюстендил. Това реши вчера Лицензионната комисия на БФС. Представители на комисията инспектираха на място стадиона в металургичния град и стигнаха до извода, че съоръжението не е годно да приеме мач от „А" група.

Напредъкът на ръководството на Миньор в ремонтните дейности е сериозен, но все пак има още довършителни неща, които по правилник трябва да приключат 72 часа преди началото на срещата. Двубоят е в неделя, така че това прави невъзможно лицензирането на съоръжението до тогава. Така перничани няма да домакинстват срещу „сините" на стадиона си, а отново в Кюстендил, където играят от началото на сезона.

Стана ясно обаче, че стадионът в Перник ще получи съвсем скоро лиценз и това се очаква да се случи най-вероятно през следващата седмица. Това бе съобщено лично от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов след среща с кметицата на Перник Росица Янакиева.

„Свършена е много работа и футбол тук ще се играе, но трябва да бъдат отстранени нередностите както по системата за видеонаблюдение, така и по кабинета за първа помощ и залата за пресконференции", обясни Попов.

В същото време около 100-ина фенове на Миньор окупираха представителите на Лицензионната комисия, докато те инспектираха стадиона. Привържениците очакваха да разберат къде ще се играе мачът - в Кюстендил или в Перник. Те обаче не получиха директен отговор, а хората от БФС с недомлъвки им обясниха, че има още работа по съоръжението. Това вбеси феновете и те отправиха злостни закани и псувни към Борислав Попов и другите членове на комисията.