Новият треньор на Миньор (Перник) - Красимир Петров - сподели пред "Мач Телеграф" какви са целите му с тима и заяви, че ще направи всичко възможно да се спаси отбора от изпадане. Той коментира и ситуацията в Локо Пд, където работи до скоро.

Представиха те като нов треньор на Миньор Перник. Ще успееш ли да измъкнеш отбора от кризата, в която е изпаднал?

- Силно се надявам! С тази цел отивам. Ситуацията не е добра за отбора с оглед на това, че няма точки, но като цяло има добри футболисти. Наясно съм с деликатното положение в тима.

Поемаш отбор, който ти не си селектирал. Притеснява ли те това?

- Притеснява ме всичко. Не съм водил аз подготовката на отбора. Не съм селектирал аз играчите. Притесняваме, че не знаят моите изисквания. Много неща ме притесняват, но се надявам в най-кратки срокове всички да разберат какво искам от тях. По най-бързия възможен начин да се случат нещата на терена. Иначе се губи смисълът от труда на всички. Не са толкова зле нещата, колкото се пише. Има нелоши момчета.

 Запознат ли си с техните качества?

-Да! На Венци Василев, Мишо Савов, Мишо Рачев съм им бил треньор във ФК ЦСКА 1948. Някои от момчетата ги знам от юноши. Чисто отборно трябва да разберат какво искам от тях. Дано станат бързо нещата. Няма да е лесно, защото до този момент съм бил треньор само в Първа лига. За първи път ще водя отбор от Втора. Футболът не ми е толкова познат във второто ниво на България. Виждам, че повечето терени не са на нужното ниво. Тук ще се промени малко и моето виждане за футбола. Няма да си променя начина на игра, но спрямо терена със сигурност ще има промени.

Феновете на Миньор са много темпераментни. Знаеш го това, защото си играл в отбора като футболист и си наясно каква е атмосферата. Какво би им казал?

- Не съм от хората, които се заиграват с феновете. Така бях и в Пирин. Винаги е било така. Искам с работата си да спечеля тяхното доверие. Не само аз, а и футболистите. Знам какво искат феновете на Миньор. Те трябва да дават сърце и душа за отбора. Всичко ще дойде с победите. Имаме ли победи, всичко ще бъде наред.

Можеш ли да им обещаеш, че Миньор няма да изпадне от Втора лига?

- Не мога! Мога да им обещая само, че всеки мач ще ни бъде като финал. Във всяка среща ще даваме максимума от себе си. Както на тренировка, така и на мачовете. Много труд, борба и голям характер! Само това мога да им обещая. Ако им обещая, че отборът няма да изпадне, мога да ги подведа. Ще направим всичко възможно това да не се случи.

Запознат ли си с конкуренцията във Втора лига?

- Да, запознат съм. Може би като изключим два или три отбора във Втора лига, всички останали са равностойни. Близки са и точките. Желанието, мотивацията и нагласата надделяват в тези срещи. Чисто тактически и технически също ще работим, но изискванията, които ще имам, ще търпят и промени съобразно с условията, в които се намираме.

Няма как да не те попитам и за Локо Пд. Какво се случи в клуба и от какво бяха предизвикани трусовете по високите етажи?

- Аз не мисля, че има кой знае какви трусове. Локо Пд мисля, че имат един много добър отбор. Сега в момента се привлякоха още двама играчи. Смятам, че те ще вдигнат класата в отбора. Другото, което искам да отбележа, е, че Локомотив разполага с един от най-добрите български треньори - Александър Томаш. Не е приятно, когато загубиш с пет гола, но веднага започва да се говори за трусове. Това го има във футбола. Видяхте, че седмица по-късно Локо победи. В тима има нови играчи, които тепърва ще се напаснат и Локо ще има едно добро лице. Така си мисля. Привлякоха се добри момчета, преспективни. Скоростни, млади играчи. Ще му трябва малко време на Томаш да ги напасне и да разберат неговите виждания и методика. Смятам, че до месец Локо ще играе много добър футбол.

Доста основни играчи напуснаха клуба. Ща липсват ли те на отбора?

- Няма как да не липсват. Това са ключови фигури в тима. Няма обаче незаменими хора. Ръководството така е преценило и тези играчи са били продадени или не им е бил подновен договорът. На тяхно място идват играчи, които са жадни за успехи и за индивидуална реализация. Трябва малко търпение към работата на треньора и резултатите ще дойдат. В това съм убеден!

Защо реши да напуснеш Локо Пд? Каква беше причината?

- Причината е само една. Аз бях помолен да помогна на Локомотив спортно-технически. В селекция и всичко футболно. Това нещо смятам, че приключи преди седмица. Привлякоха се нови играчи. Моята цел е да се развивам като треньор. Седнахме с шефовете и се разбрахме, че в този момент за мен е по-добре да отида и да помогна с каквото мога на Миньор. Да работя като треньор. Това съм сигурен, че мога да го правя и се чувствам добре от това. Моето желание е да бъда треньор. Аз винаги мога да помагам и ще го помагам на Локо.

Следиш ли какво се случва в школата на Левски, където работи дълго време?

- Там работих 10 години. От 3 години и половина не следя толкова в детайли какво се случва. Но винаги, когато имам свободно време, ходя на "Герена". Гледам някой мач на юношите. Например набор 2008 са доста добри. Интересни деца и като отбор, и като индивидуалности. Хубаво е, че доста юноши тренират с първия отбор. Следя ги някои от юношите. Много са и това е страхотно. Похвално за ръководството на клуба.

От тази година "сините" имат и дублиращ отбор.

- Да, това е хубаво. Младите и перспективни играчи могат да играят мъжки футбол на по-ранна възраст, което е добре.

Миньоро обяви новия треньор

Миньоро обяви новия треньор

Красимир Петров заменя Емил Серафимов