Мартин Жлябинков - главен секретар на Община Перник, даде повече разяснение пред ZaPernik.com относно това закрива ли се футболния клуб Миньор след като му се спре общинската издръжка.

"Миньор не е общински клуб, нито е на кмета или на общината, а е сдружение с нестопанска цел и е на феновете. Като всички останали 43 спортни клуба регистрирани в община Перник, той получава финансиране от общината като попада в графата "най-представителен отбор на града" и получава най-голямо финансиране от всички 43 клуба в размер на 250 000 хиляди лева. Право на кмета е да прецени какъв бюджет да предложи на Общинския съвет за спорт и спортните клубове и неговата преценка, според мен е на място. Тя не е базирана само на вчерашната проява, а на много събития и неща, случили се през тези три години, но няма да влизам в детайли.

Това, че кметът решава да не предлага да се отпускат пари на Миньор не означава закриване на клуба. Клубът няма да получава пари от общината, както досега и ще разчита на спонсорите, които са намерени, за да помагат на отбора. Това означава, че ще трябва ръководството на клуба и общото събрание да намерят алтернатива за финансиране и самите фенове да бъдат малко по-милеещи за отбора и да му помагат най-малкото с посещаемост на мачовете и по-малко глоби, за да върви напред като организират и кампании за набиране на средства.

От кампанията на феновете за подпомагането на клуба за няколко месеца до момента са събрани колосалните 300 лв. от четирима души. За мен това е смешно и обидно и хората, подкрепящи отбора трябва да се замислят как го подкрепят и как му вредят, а не да търсят вина в някой заради това, че е взел управленско решение.

Ясно е казано, че детско-юношеската школа на клуба ще бъде подкрепяна, както досега и децата няма да се лишават от нищо. Напротив - ще има повече средства за тях, както и за останалите спортни клубове в града", заяви Жлябников.

Привържениците на Миньор с остър отговор към кмета на Перник

Привържениците на Миньор с остър отговор към кмета на Перник

По повод вчерашната публикация на градоначалника