Златан Ибрахимович днес беше представен като нов футболист на Милан. 38-годишният швед разкри, че не е искал да напуска клуба през 2012-а година.

Ето какво каза той на пресконференция:

"Усещам ентусиазма на феновете, че пак съм тук. Имам страхотни взаимоотношения с тях, много позитивни. Тяхната подкрепа е много важна за мен, за отбора. Ако я имаме, нещата стават много по-лесни. Готов съм да играя още днес. След последния ми мач с ЛА Галакси Паоло Малдини ми се обади и поговорихме. Имах много оферти. Имах нужда от адреналин. Говорих доста и с Бобан. Решението не беше трудно.

Снимка 459837

Източник: Официален сайт на Милан

Не исках да напускам Милан през 2012-а. Не бях съгласен с трансфера. Важното обаче е, че сега отново съм тук и ще направя всичко възможно, за да подобря нещата. Милан е моят клуб. Обичам го! Трябва да мислим мач за мач и да видим какво ще се случи. Този състав може повече, защото има качества. Сезонът е дълъг. Трябва да работим здраво и да вярваме. Трябва да подобрим представянето си на терена. Затова съм тук. Никога не съм губил страстта си в това, което правя. Милан винаги ще си е Милан. Историята не се променя. Много неща се случиха, след като Берлускони си тръгна. Аз обаче съм футболист и трябва само да мисля за това, което се случва на терена. Ако не вярвах в този проект, нямаше да се върна.

Снимка 459838

Източник: Официален сайт на Милан

Ще играя, докато мога. Имам огромно желание. Ясно е, че не мога да играя така, както го правех на 28 години. Но аз знам много добре какво мога. Никой на 38 не подписва с клуб като Милан. Ако съм го направил, то е защото все още мога да дам нещо важно. В противен случай нямаше да ми се обадят.

Дали ще остана след шест месеца? Човек никога не знае. Възможно е. Ако и след шест месеца мога да донеса нещо положително, ще продължа", заяви Ибрахмович.

Официално: Златан Ибрахимович се завърна в Милан!

Официално: Златан Ибрахимович се завърна в Милан!

"Ще се боря със съотборниците ми, за да променя развитието на настоящия сезон"