Нападателят на Милан - Златан Ибрахимович, даде интервю за Алберто Анхела и Rai 1. Шведският ветеран говори по любопитни теми от детството и юношеството си, живота в Милано и дали смята да се установи в ломбардийския град и след края на състезателната си кариера.

"Сан Сиро" има голям ефект върху мен, тук съм бил 8-9 години, част от моята кариера е. Имах късмета да спечеля важни трофеи, да играя с големи шампиони, да работя със страхотни треньори. Опознах и града".

Запитан дали има специален ритуал при отбелязване на гол, Златан отговори: "Всеки гол има своя момент. Когато топката влезе във вратата, през тялото ти преминава нещо странно, което искаш да излезе и да му се насладиш с феновете.

Намирам нещо на трибуните - дете, човек и се фокусирам върху него. Така вадя цялата емоция. Няма нищо програмирано. Бих искал да прегърна всички, но е малко трудно като са 80 000".

"Когато бях по-млад се занимавах с таекуондо, правех много неща в този спорт. Движенията ми бяха естествени. Другите казваха "това не е футбол", защото вкарвах с маниери, които не приличаха на футбол, но това беше една магия".

"Прекарах много години тук в Милано, опознах града, който е като мой втори дом. Срещнах хора в града, които ме карат да се чувствам като у дома си, много ми е удобно. Наслаждавам се, живея и се чувствам жив. Не е тайна, че може да остана тук след края на кариерата си".

Ювентус иска да се отърве от американски национал

Ювентус иска да се отърве от американски национал

Не попада в плановете на старши треньора Масимилиано Алегри