Шефовете на Милан са били изключително впечатлени от новия стадион на Тотнъм, където тази вечер "росонерите" и "шпорите" ще излязат в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Първата среща в Милано завърши с успех с 1:0 за италианците, които ще се опитат да завършат започнатото. Преди мача тази вечер шефове на Милан и репортери са имали възможност да се запознаят с впечатляващия стадион "Тотнъм Хотспър", считан за един от най-модерните в Европа.

Това, което е впечатлило най-много италианските гости е бил фактът, че съоръжението генерира постоянна висока печалба. Според публични информации, клубовете от топ 20 в света печелят средно по 68 милиона евро от стадионите.

Само пет надвишават сумата от 100 милиона, като един от тях е именно Тотнъм. За сравнение Милан е спечелил 32 милиона евро от "Джузепе Меаца".

Извън футбола стадионът на Тотнъм носи приходи от организирането на концерти. На съоръжението се намира и най-дългият бар в Англия, както и ресторант със звезда от Мишлен, което е висше признание в кулинарията. В Милан сериозно работят по построяването на нов стадион, за да останат конкурентни на европейските грандове.

Ариго Саки преди Тотнъм - Милан: Две са ключовите думи - преса и транзиция

Ариго Саки преди Тотнъм - Милан: Две са ключовите думи - преса и транзиция

"Трябва да се заложи на здрава защита"

Все още не е ясно официално къде ще е новото място, но изтече информация, че от Милан са избрали район в Милано, наречен "Ла Маура", който е недалеч от настоящия им стадион, който ползват заедно с Интер.