Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че неговият отбор трябва да се вдъхнови от Златан Ибрахимович преди утрешното дерби с Интер.

"В момента има разлика в класирането на двата отбора, защото Интер направи много по-добър старт на сезона. Ние обаче се стараем да се възстановим от представянето ни досега и да влезем в утрешния мач в добра форма. Във всички срещи играем за победа, но някои от тях имат по-голяма стойност. Дербито трябва да се спечели. Най-хубава част от подготовката за едно дерби е изработването на стратегия за мача. 

Искаме да сме солидни и много опасни, така че всичко се свежда до това да се възползваме от възможностите, които ще ни се предоставят.

Уважаваме нашите противници, те са силен състав и ще изпитаме трудности, но трябва да поддържаме вярата в нас по време на мача и да разчитаме на ясните ни идеи. Интер са непобедени в Серия "А" от доста време, но е нужно да се вдъхновим от Златан Ибрахимович и по лицата ни да са изписани същите страст, решителност и глад като тези на неговото. Той прекара седмицата със специално изготвен тренировъчен режим и щом проведе пълно занимание с целия отбор, тогава ще можем да кажем дали ще е готов за двубоя.

Победа ще означава изкачване в класирането, увеличаване на увереността и позитивността, както и придобиване на правилно отношение. Стойността на дербито е повече от три точки. Моят отбор вече показа кураж и утре ще има още една възможност да го стори", заяви Пиоли. 

От Милан следят Джанлука Скамака, обмислят оферта през лятото

От Милан следят младежки национал, обмислят оферта през лятото

21-годишният нападател в момента играе под наем в Асколи