Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира разгромната загуба с 0:5 от Аталанта в последния мач на тима за годината. 

"Изиграхме лош мач срещу възможно най-неподходящия отбор, срещу който това можеше да се случи. Ясно е, че няма как това да е истинският Милан, защото напоследък показахме силна игра в други мачове. Трябва да поемем част от вината, тъй като допуснахме грешки и трябва да работим върху това. 

Дадохме прекалено много свободни пространства на Аталанта, който е сред най-добрите отбори не само в Италия, но и в Европа по отношение на интензитет и агресия.

Всички трябва да работим, започвайки от мен самия, тъй като това представяне беше много под нивото ни. Когато разполагаш с млад състав, по-трудно е да останеш в мача по време на тежки моменти. Очаквах реакция в началото на втората част, но тя беше дори по-лоша от първата. Беше ни трудно да предприемем каквато и да било реакция или висока преса. Не бяхме тактически прецизни.

Наясно съм със силните и слабите ни места, така че работим върху стратегия за януарския трансферен прозорец. Днешното ни представяне изглеждаше така сякаш за първи път играем заедно, а случаят не е такъв", заяви Пиоли след срещата.

Аталанта попиля Милан и го остави под номер 10 в Италия

Аталанта попиля Милан и го остави под номер 10 в Италия

Лош финал на годината за "росонерите"