Стефано Пиоли остава оптимист за ситуацията в Милан. Той коментира предстоящите последни пет кръга в Серия "А".

"Ключовата дума сега е "енергия". Нуждаем се от много енергия, защото продължаваме да се борим за реализирането на поставените цели.

Направихме страхотна първа половина на сезона, но втората досега не беше толкова силна. Нужно е да бъдем решителни и внимателни към нашите грешки. Този тим на Милан винаги е демонстрирал правилното отношение и желание за развитие. Млада група от футболисти като нашата може много да израсне.

Имахме много хубави мигове, а сега трябва да покажем, че умеем да превъзмогваме и лошите. В тренировките през седмицата видях един отбор, който е решен да се докаже, но все пак трябва да го стори на терена.

Милан уволнява Стефано Пиоли

Милан уволнява Стефано Пиоли

Ако не класира отбора в Шампионска лига

Всички знаем колко важен е Ибра - както от спортно-техническа гледна точка, така и от лична. Винаги съм имал подкрепата на клуба и собствениците - спокоен е наставникът. - Работя във велик клуб и тук очакванията са високи. В момента мислим само за предстоящите последни двубои, а оценките ще се правят след това. Вярвам в това, което правя като треньор. Следвам моя си път", каза Пиоли.