Защитникът на Милан - Симон Кяер, говори за възстановяването си след скъсването на кръстни връзки, за спечеленото Скудето, за очакванията през новия сезон и за някои от своите съотборници.

"Никога преди не бях получавал толкова сериозна контузия и за първи път в кариерата си трябваше да се изправя пред период, в който работех сам, далеч от останалите в състава. Моята майка ми каза: представи си, че си отшелник като тези, които живеят в гората, отделени от всичко и всички. Чувствах се точно като такъв. Да, тимът застана зад мен и съотборниците ми ме окуражаваха, но в крайна сметка аз бях този, който трябваше да става всеки ден в 8 часа сутринта, за да преминава до 8 часа вечерта през терапия и реабилитация заедно единствено с физиотерапевта. Така че казах на себе си: "Щом звуча като отшелник, нека бъда такъв. Ще си обръсна брадата едва когато се върна към тренировките с отбора.

Когато се контузих, напълно се изключих от футбола за четири месеца. Дори не гледах мачовете. Поддържах контакт със Стефано Пиоли и съотборниците ми, нищо повече. Не ходех до "Миланело", защото нямаше какво да кажа или направя. Завърнах се горе-долу десет мача преди края на сезона, защото трябваше да започна да правя някаква работа отново с отбора, а и да си възвърна някои неща. Момчетата ме приветстваха, като ми подариха фланелка с моето име, подписана от всички тях. Милан наистина е семейство и обичам всички".

Симон Кяер: Изминах дълъг път, радвам се, че съм отново със съотборниците си в Милан

Симон Кяер: Изминах дълъг път, радвам се, че съм отново със съотборниците си в Милан

Той претърпя дълго възстановяване, продължило осем месеца