Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че напредъкът на отбора се дължи на положения труд през изминалите 6 месеца.

"Беше сложен мач, тъй като знаехме за трудностите на това да се изправим срещу Парма, които се затварят и контраатакуват. Създадохме редица положения и през първото полувреме, но не бяхме достатъчно остри, за да ги оползотворим.

Златан Ибрахимович се ядосваше на себе си, че не успя да вкара гол, но знаем за неговата сила, този огън, който изисква най-доброто от него и останалите. Той се превръща в лъв на терена, като този гняв е положителен.

Милан направи резонен обрат срещу Парма

Милан направи резонен обрат срещу Парма

Второто полувреме сложи нещата по местата им

Франк Кесие и аз имахме трудности във взаимоотношенията ни в началото. Щом постигнахме разбирателство, ситуацията изцяло се промени. Той доказва, че е играч на най-високо ниво, като показва присъствие и качества в тежките периоди на мача.

Психическата сила на отбора се подобри толкова много, като сега те са наясно със своите способности. Опитват се да бъдат балансирани и продължително опасни в атака. Не можете да очаквате нов треньор и относително нов състав веднага да постигнат постоянство. Показахме знаци още преди карантината, а сега берем плодовете на 6-месечния ни труд заедно. Искам да се насладя на времето, в което работя с този прекрасен отбор, който ти носи удоволствие да го тренираш", заяви Пиоли.

Милан с второ ново попълнение

Милан с второ ново попълнение

"Росонерите" откупиха Симон Кяер