Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли сподели очакванията си за утрешния двубой срещу РБ Залцбург в груповата фаза на Шампионската лига.

Милан претърпя поражение с 1:2 от Торино през уикенда в италианската Серия А, но сега Пиоли се надява тимът да остави негативните резултати в миналото.

Стефано Пиоли подписа нов договор с Милан

Стефано Пиоли подписа нов договор с Милан

Остава в клуба до лятото на 2025 година

"Победата ще означава много за нас, защото нашата цел е да продължим в следващия етап на Шампионската лига. Мисля, че заслужихме този шанс. Тимът знае как да се справи с голямата отговорност. И преди сме играли важни и тежки мачове. Наясно сме с трудностите, но сме много мотивирани", коментира наставникът на пресконференцията преди двубоя в Милано.

"Разочаровани сме от резултата в неделя, но сега сме концентрирани върху утрешния двубой. Не мислим как ще излезем на терена и ще пестим енергия, целейки се в равенство. Готвим се да атакуваме и трябва да го направим добре - компактно и балансирано. Отборът на РБ Залцбург може да бъде много опасен на контраатака, но ние трябва да играем така както знаем и можем", каза още Стефано Пиоли.

"Много съм доволен от подновяването на договора ми. Благодарих на ръководството и футболистите, защото без тях това нямаше да е възможно. Сега е моментът да покажем, че пътят, по който сме поели ще ни помогне да напреднем като отбор. Изключително много се стремим към такъв прогрес", добави Пиоли.