Стефано Пиоли е доволен от представянето на Милан в мача с Ювентус (0:1).

"Обикновено не говоря с отбора след мачове заради голямото напрежение и днешното разочарование. Това не е резултатът, който искахме да постигнем. Но ние играхме добре, когато бяхме в пълна сила, играхме добре, когато бяхме с десет човека, и по нищо не отстъпвахме на Ювентус. Затова смятам, че можем да постигнем резултат.

В случая с червения картон беше допусната наивна грешка - и индивидуална, и отборна. Тиаву нямаше нужда да преследва опонента си. Крайният защитник също беше на грешна позиция. В същото време Тиаву имаше лошия късмет да се подхлъзне. Трябваше обаче да се справи по-добре.

Фабио Капело с огромен комплимент към играч на Милан

Фабио Капело с огромен комплимент към играч на Милан

Легендарният треньор похвали Рафаел Леао

Започнахме добре втората част, но след това интензитетът малко липсваше, особено в средата на терена. Но също така е вярно, че не позволихме на Ювентус почти нищо , така че с малко повече интензивност можехме да постигнем важен резултат дори с десет човека.

Това поражение не ни лишава от увереност. Ние не се ръководим от повърхностни оценки и ще се опитаме да бъдем по-добри. Ако успеем да се върнем и да имаме победна серия, както направихме след дербито, това ще бъде страхотно!", заяви Пиоли.