Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви след успеха над Каляри с 5:1 от първенството на Серия А, че критиките и спекулациите за бъдещето му са част от работата, макар да не знае все още дали ще бъде на същата позиция и през новия сезон.

Успехът над застрашения от изпадане отбор от Сардиния сложи край на серия от шест поредни мача без победа, в това число и поражение от големия съперник Интер, узаконило титлата им.

Милан прегази Каляри и си капарира сребърните медали в Серия "А"

Милан прегази Каляри и си капарира сребърните медали в Серия "А"

"Росонерите" спечелиха с 5:1

"Ние сме голям клуб, има големи очаквания, така че трябва да си готов за ожесточени критики, точно както се очакват бурни похвали, когато спечелиш", каза Пиоли пред "Sky Sport Italy" по повод мача. "Това е част от работата. Трябва да го приемеш или да се насочиш към някоя друга професия. Опитвам се да помогна на отбора да преодолее трудните моменти и да играе колкото е възможно, по-добре. Смятам, че понякога се получаваше, а понякога обърквах нещата. Но за Милан 2-ото място не е приемливо и това е нормално, на фона на историята и традициите на клуба".

Недоволни от развитието на сезона, някои от фенгрупите организират протести по време на мачовете, изисквайки от ръководството ясна позиция какво предстои през новата кампания след два сезона без отличия.

Клубът приключи и с европейското си пътешествие, отпадайки на четвъртфинал от Рома в турнира Лига Европа.

"Наистина съм тъжен от тази ситуация, тъй като преди това бяхме пък горди да създадем онази симбиоза между фенове и отбор, която предаваше позитивност, енергия и увереност", заяви още 58-годишният треньор. След това той беше попитан настойчиво какво точно ще се случи с него и дали остава начело на отбора.

"Все още не съм говорил с клуба, но ни предстоят още два кръга. Сезонът реално не е приключил. Надявам се всички около Милан да могат да преоткрият онази хармония, ентусиазъм и енергия, които ни помогнаха да постигнем неща, които може би никой не вярваше, че са възможни", завърши Пиоли с усмивка.