Легендата на Милан - Кака, който в момента се води на стаж в италианския гранд, оцени високо работата на Дженаро Гатузо като треньор на "росонерите".

"Разходих се по алеите на Миланело и ме връхлетяха невероятните спомени от миналото. Опитът, който натрупах тук е неимоверен и никога няма да забравя миговете в Милано. После наблюдавах и тренировката на тима, а денят бе страхотен. Видях се с Леонардо и Паоло Малдини, както и с всички хора, които работят на базата. Почувствах се невероятно", сподели Рикардо Кака.

"Структурата е красива и ти позволява да напуснеш големия хаос, който цари отвън. Съчетана е природата със спокойствието. Гатузо? Невероятно беше да видя как ръководи тренировъчния процес с очите си. Той е същият, какъвто беше и като футболист - пълен с енергия и мотивация. Прекарва почти цялото време, за да мотивира тима и да извади най-доброто от него, но това не е всичко. Рино е много добър човек, той е учител и иска да те подготви добре, а всички тези неща, които са съчетани, го правят феномен в треньорското поприще", продължи с похвалите Кака.

Дженаро Гатузо: Това е духът на Милан

Дженаро Гатузо: Това е духът на Милан

"Имаме нужда от още време, за да подобрим взаимодействието в някои зони"