Треньорът на Милан Дженаро Гатузо даде пресконференция преди дербито с Интер. Двата тима се изправят един срещу друг в неделната вечер.

"Интер е силен отбор не само на хартия. Показаха го в Шампионска лига. Отборът е силен физически, а към това можем да прибавим и качествата им. Не трябва да се страхуваме, защото в последното дерби имаше голям страх в нашия отбор.

Трябва да уважаваме Интер, но да играем така, както можем. Футболистите на Интер имат различни характеристики от нашите. На техническо ниво не им отстъпваме и дори притежаваме някои неща в повече.

Снимка 381664

Източник: EPA/БГНЕС

Дербито е важно за феновете, но дава три точки като всички мачове. За клуба това е особен мач. Такъв мач се печели с добри действия и малко късмет. В последния мач срещу Интер имахме много късмет и те заслужаваха да победят.

Игуаин? Доверявам се на колектива. Гонсало вкарва голове благодарение на отбора. Трябва да му предоставим много подавания, за да му дадем възможността да отбележи. Не мисля за класирането. Насочил съм вниманието си към срещата с Интер и подготовката на отбора за този мач", каза Гатузо.

Франко Барези: Очаквам страхотно дерби между Милан и Интер

Франко Барези: Очаквам страхотно дерби между Милан и Интер

"Очаквам страхотно дерби"