В състава на Милан се очакват сериозни промени през лятото. Вече е известно, че Стефано Пиоли няма да води "росонерите" през новата кампания, а най-сериозен фаворит за негов наследник е наставникът на Лил, Пауло Фонсека. Последните информации сочат, че двете страни са много близо до споразумение, но сега, италианския гранд получи критики за решението си да освободи Пиоли.

Нападките към ръководството дойдоха от бившия селекционер на Италия, Чезаре Прандели. Той смята, че Милан ще съжалява за решението си, като опитният специалист определи смяната на Пиоли като прибързана и необмислена.

"Според мен, в Милан правят сериозна грешка с освобождаването на Пиоли. Той изведе тима до скудетото и полуфинал в Шампионската лига, жалко, че тези успехи се забравят толкова бързо. За съжаление, това е футболната реалност в наши дни и считам, че ръководителите можеха да помислят още преди да вземат прибързани решения. Най-малкото, което е, бе редно да се изчака още преди да се предприемат каквито и да е действия, защото Пиоли даде 5 години на Милан, в които тифозите се насладиха на страхотни моменти. Днес е много лесно да уволниш някого, но моето мнение е, че от Милан ще съжаляват за избора си. Стефано е много качествен специалист, който работи отдадено и заслужаваше да остане начело и през новия сезон. И въпреки че Интер напълно заслужено триумфира със скудетото, вярвам, че новата кампания ще бъде много интересна, защото всички ще искат да детронират нерадзурите от върха. Тепърва ще видим кой каква селекция ще направи, но при Милан не очаквам сериозно подобрение. За мен, те вече направиха огромна грешка, която ще има своите последствия", сподели Прандели.