Практическият собственик на Милан - Ли Йонхон фалира, пише Corriere della Sera в днешния си брой.

Според информацията бизнесменът е на прага на неизбежен банкрут и в родината му Китай дори вече тече процедура по разпродажба на активите му. Те ще бъдат пуснати на аукцион в Taobao - китайската версия на eBay.

Милан победи Сампдория в спор за шестото място в Калчото

Възраждането на Милан продължава с пълна сила!

Милан победи Сампдория в спор за шестото място в Калчото

Ли дължи пари на две банки и в тази връзка оценяваната на 60 млн. евро фирма за опаковане Zhuhai Zhongfu, от която компанията на китаеца притежава 11,39%, вече е обявена за продажба.

Освен това преди няколко дни властите в Китай обявиха, че тръгва разследване на Shenzhen Jie Ande - собственост на Ли Йонхон, за това, че от месеци насам прикрива, че е в банкрут.

Дженаро Гатузо: Обичам да страдам и да ми бъде трудно

Гатузо: Обичам да страдам и да ми бъде трудно

"Момчетата просто имаха нужда от искра"

Азиатецът закупи Милан от Силвио Берлускони преди година за 740 млн. евро. За сделката той използва кредит от американския хедж фонд Elliott Management, който трябва да бъде изчистен тази пролет. През последните месеци се появяха информации, че дългът е бил рефинансиран, но това така и не беше потвърдено.

Ако Ли не успее да си уреди сметките с Elliott Management, то Милан ще има нов собственик в лицето на въпросната банкова институция.