Благой Иванов-Багата победи Маркос Рожерио де Лима със съдийско решение, предава boec.bg. Тримата рефери дадоха първия рунд на бразилеца и следващите два на единствения българин в UFC.

Двамата се биха на голямата галавечер UFC 274 във Финикс. Успехът беше от огромно значение за Багата, който претърпя две поредни загуби и трябваше да се завърне ударно в най-популярната ММА верига.

В първата част Лима започна с пет кика за началните 45 секунди. Последва удар в слабините и битката беше спряна, за да може Иванов да възстанови. Българинът беше доста пасивен и отнесе една добра комбинация две минути след началото. Появи се кръв от челото му. В края на рунда родният състезател се събуди, но беше твърде късно, за да бъде писан на негова сметка.

Съперникът на Багата: Ще му нанасям бързи и силни удари

Съперникът на Багата: Ще му нанасям бързи и силни удари

"Ако няма нокаут, ще продължа"

Втората част започна коренно различно и Багата взе центъра на октагона. Направи опит за тейкдаун, който не беше успешен, но веднага след това пласира попадение в брадичката на съперника. В средата на рунда битката се разгорещи и двамата пласираха силни удари. Един от тях беше деснячка от страна на българина. След това зачестиха клинчовете на клетката.

Иванов започна с добри комбинации последния трети рунд. Той се оказа и най-силният за него в мача. Българинът диктуваше темпото, а съперникът му търсеше клинча. Багата отнесе някои здрави удари, но продължи да ходи напред и на свой ред пусна бомби. Частта премина през страйкинг доминация на нашия боец.

Така Багата се завърна на пътя на победите и предстои да разберем какво ще е изкачването му в ранглистата.