Селекционерът на националния отбор по кикбокс и муай тай Станислав Бахчеванов беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Един от най-големите специалисти в българските бойни спортове сподели подробности за проведения лагер от представителните тимове на страната в Национална спортна база "Спортпалас" във Варна.

Станислав Бахчеванов отличи безупречната и целенасочена съвместна дейност, която Конфедерацията по кикбокс и муай тай, начело с председателя ѝ Галин Димов, осъществява с Министерството на младежта и спорта, довела до редица успехи за страната ни на местно и международно ниво.

Снимка 492283

Източник: "Неформално с Георги Петков"

"Благодарение на финансовата помощ от Министерството на младежта и спорта, в частност на министър Кралев, имахме възможност да разширим състава за лагера. И да вземем част от юношите ни, с което помагаме много за развитието им.

Възхитени сме, получи се страхотна подготовка. Господин Галин Димов направи необходимото, за да бъде всичко перфектно. Разполагахме с пълния капацитет на "Спортпалас" и всичко необходимо за провеждането на един качествен лагер. Беше раздадена екипировка, а не на последно място искам да похваля и кухнята, която беше на перфектно ниво.

Бяхме посетени от министър Кралев, който ни оказа честта да присъства на една от тренировките ни и да види как се готвим", сподели Бахчеванов.

Снимка 492288

Източник: ММС

Реномираният респондент похвали и безупречната организация на бойните вечери SENSHI, издигнали и затвърдили реномето на бойните ни спортове на възможно най-високо ниво. По думите му, набралата сериозна популярност верига доказва, че перфекционизмът може да бъде не само пожелателен, но и съвсем реален. Това става възможно чрез въвеждането на необходимата дисциплина и посредством способността за съхраняване и коректно привеждане в действие на основополагащите принципи, водещи бойните спортове от създаването им до наши дни.

Снимка 492280

Източник: "Неформално с Георги Петков"

"Организацията е на световно ниво. Като човек, който е бил почти по цял свят, мога да кажа, че на такова равнище се работи може би единствено в Япония. Това е невиждано шоу. Особено за България и региона.

Възможностите, които се дават като реализация и стимул, са отлични за всеки, който участва - като боец или треньор. И с Ернесто Хуст говорихме, че възнаграждението е като на много от тези гали в чужбина, на които сме били заедно.

И лагерите, които се правят преди турнирите, също дават възможност на всички да черпят опит от най-добрите", каза Бахчеванов.

Ернесто Хуст: Всички показаха висок боен дух на SENSHI 5

Ернесто Хуст: Всички показаха висок боен дух на SENSHI 5

"Видях балансирани битки межу добри бойци и затова нямаше много нокаути"

Той хвърли яснота и върху поредния си значим ангажимент в последните месеци - като треньор в новоучредения клуб по кикбокс и муай тай на ЦСКА.

На "Армията" той работи съвместно с един от най-популярните ни бойци - Деян Топалски, както и с лидера на агитката на футболния клуб на "червените" Иван Велчев.

Снимка 492290

Източник: CSKA.bg

Всичко това и още много интересни подробности от гостуването на Станислав Бахчеванов в подкаста "Неформално с Георги Петков" можете да чуете ТУК!