Капитанът на националите ни по кикбокс Атанас Божилов се изправи срещу много тежък противник от Беларус в двубой по правилата на К-1 в категория до 75 кг. Тази среща бе и една от ключовите за вечерта на SENSHI 4 в Двореца на културата и спорта във Варна.

Снимка 447000

Павел Правашински - носител на титлата майстор на спорта кикбокс, шампион по кикбокс на Беларус за 2015 и национален шампион по муай тай за 2017 година, бе следващото предизвикателство на пътя на Божилов. 29-годишният боец от Беларус е висок 181 см и има зад гърба си два медала от Световната купа по кикбокс през 2015 г.и 2016 г. Завоюва и шампионски титли от професионални турнири през 2015 г., 2016 г. и 2017 г.

SENSHI изправя шампион по кикбокс от школата на Артс срещу каратист от Беларус

SENSHI изправя шампион по кикбокс от школата на Артс срещу каратист от Беларус

Бойното шоу започва на 26 октомври, от 19 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна

Атанас Божилов, известен още сред феновете като "Наката", е двукратен световен шампион по кикбокс при професионалистите. През 2018 г. завоюва шампионската титла от Kickboxing Grand Prix, а през април тази година, на второто издание на SENSHI, в двубой срещу друг силен представител от Беларус Божилов грабна и световния пояс на WAKO PRO. 33-годишният боец от бургаския СК "Самурай" е шампион на Световната купа по кикбокс за 2017 година. През същата година печели сребро от Световното първенство по кикбокс за аматьори, а през 2016 г. и 2018 г. печели две вицешампионски титли от Европейските първенства по бойния спорт.

Многото постижения на Божилов и изключително техничната му и атрактивна игра го правят и един от любимите бойци за феновете на бойните спортове.

Това бе един от мачовете за вечерта, в които отчетливо се виждаше кой от двамата бойци е по-добрият и разполага с повече качества. Левият прав на Наката на три пъти разтърси из основи опонента му. Комбинациите от удари на българския боец бяха безмилостни.

Беларусинът беше размазан във втория рунд, като Божилов го третира като боксов чувал. Нанасяше му удари с двете ръце, вкарваше продължителни комбинации, които включваха и мощни кикове в тялото. Правашински успяваше да остане на краката си.

Третият рунд бе малко по-равностоен, но отново премина при доминацията на Божилов. Той контролираше случващото се на ринга.

Заслужен, убедителен успех за капитана на националния ни отбор по кикбокс!

Снимка 449794