Едно от най-големите събития в руските бойни спортове за 2019 г. ще се проведе по правилата на SENSHI.

На 1-ви ноември в комплекса "Лужники" в Москва ще се състои "Битката на шампионите 11: Школа срещу школа", като организатор на галата е Руският съюз на бойните изкуства. В рамките на турнира ще се изиграят 8 двубоя, сред които сблъсък за световната титла по кикбокс, версия WAKO, среща за междуконтиненталния пояс по муай тай във версия WMC и мач за титлата от професионалната верига SENSHI KWU. В киокушин ще се състезават трима бойци - шампионите от SENSHI CUP, провел се в Камчия, Андрей Чехонин и Тимур Гасташев (Русия) и Ян Сокуп (Чехия), пише boec.bg.

Двубоят по правилата на SENSHI KWU ще противопостави Тимур Гасташев (европейски и двукратен световен шампион) - Ян Сокуп (сребърен медалист от абсолютен шампионат).

Световната титла по кикбокс във версия WAKO пък ще бъде решена между Александър Захаров (двукратен световен шампион) и Закария Лауатни (европейски шампион на ISKA и трикратен шампион на Франция).

Магомед Зайнуков (шампион на Русия и двукратен световен шампион) и Масуд Минаей (шампион на Иран по муай тай, европейски шампион по кикбокс и шампион на Европа по кикбокс WKU) ще си оспорват званието междуконтинентален шампион по муай тай във версия WMC.

Цветозар Кючуков-Нинджата сменя Богдан Шумаров на SENSHI 4

Цветозар Кючуков-Нинджата сменя Богдан Шумаров на SENSHI 4

Осмият титаничен сблъсък на бойното шоу ще е между Нинджата и финалистът от Tatneft Сулиман Косумов