Трикратният световен шампион по бойно самбо - Росен Димитров коментира пред ТОПСПОРТ появилата се информация, съгласно която възнамерява да сложи край на кариерата си.

Треньорът на националния отбор на България записа поредния си ММА-успех през това лято, като след двубоя се заговори, че Близнака може да постави точката в професионалния си път.

За краткосрочните му и дългосрочни планове, за очакванията за живота извън октагона и за това колко важен е спортът за всеки един успешно реализирал се професионалист - лично от Росен Димитров, специално за ТОПСПОРТ:

Снимка 310866

Започваме по същество - слагаш ли наистина край на своята пребогата и изключително успешна кариера и ако е така - защо?
- Да. Защото мисля, че е време да отстъпя място на идващите след мен млади таланти. На следващата ни шампионска бойна генерация. Но не и преди да участвам в една последна голяма битка.

Да разбирам, че действително ти остава само един сблъсък, след което "окачваш ръкавиците"?
- Точно така.

Кога?
- През ноември.

Доста скоро. В галавечер на TWINS MMA, предполагам?
- Да. Искам да приключа с индивидуалните си изяви в октагона по възможно най-добрия начин - пред родна публика и в двубой, под егидата на нашата промоутърска компания. Какъв по-добър финал за мен?

"TWINS MMA 13" оправда очакванията: Поднесе на Стара Загора драматични битки, много български победи и неповторима емоция

"TWINS MMA 13" оправда очакванията: Поднесе на Стара Загора драматични битки, много български победи и неповторима емоция

Отказахме Гърция по всички възможни параметри!

След това? Ще се отдадеш изцяло на треньорската си кариера, предполагам?
- Разбира се. Захващаме се здраво с момчетата на работа, впрягаме всички сили и започваме да гоним успехите в големите първенства на планетата. Ще преследваме най-високите върхове и съм сигурен, че няма да оставим българската публика и страната си разочаровани.

Ще продължаваш да работиш и в собствения ви клуб, съвместно с дейността ти в представителния тим на България, нали така?
- Да. Разполагаме с чудесни таланти при нас, ще продължим развитието им и се надявам, че те ще оправдаят доверието ни и под светлините на прожекторите в света на смесените бойни изкуства.

Снимка 310864

Не те ли блазни мисълта все пак да си оставиш някаква вратичка за потенциално завръщане на ринга или в октагона? Ако получиш достатъчно сериозно предложение и бъдеш предизвикан подобаващо?
- Да го кажем така - ако някой се осмели да ме предизвика, но и ако въпросното предизвикателство е достатъчно атрактивно и действително си заслужава, бих го приел!

Подобно на Флойд Мейуедър?
- Да, защо не? Виждате, че на този свят няма невъзможни неща.

Снимка 310863