България ще организира Европейска купа по кикбокс тази година. Решението в полза на страната ни бе единодушно гласувано от ръководството на Международната федерация "ВАКО", след дълги преговори с родните представители Иван Георгиев и Деница Миленкова. Това е огромно признание за българския кикбокс, който е с 32 годишна история.

"Топ Тен Пловдив Оупън България" вече ще е с нов престижен статут. Надпреварата става "Европейска купа по кикбокс 2024". Турнирът ще се проведе от 18 до 21 април тази година в многофункционалната спортна зала в Пловдив, известна още като "Колодрум Пловдив".

След серия от преговори, които се състояха в Будапеща (Унгария), представителят на България г-н Иван Георгиев получи правото да организира четвъртата последна Европейска купа на "WAKO" през 2024 г., потвърждавайки всички условия и критерии.

Президентът на международната федерация по кикбокс "WAKO Europe" г-н Ищван Кирали не скри задоволството си след подписването на договора:

"Когато нещата вървят така добре, както са в момента, разбира се, има много причини да сме доволни от нашият нов партньор. Ние сме изцяло фокусирани върху развитието на нашия спорт и организация. Добри сме и ми се иска по-често да е така. Мога да кажа, че това ще бъде фантастична купа", каза Кирали след подписването на договора.

От своя страна президентът на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай г-н Галин Димов заяви, че това е огромно признание за българския спорт.

"Факт е че през последните 5 години показахме, че мястото ни е в челната тройка като отбор. Факт е, че разполагаме с едни от най-квалифицираните съдии. Организираме страхотни състезания. Организационно сме на най-високо ниво и напълно заслужено Иван Георгиев и Деница Миленкова получиха тази възможност. Няколко поредни години те са домакини на най-голямото държавно първенство, на семинара за съдии и на международен лагер. Имат моята и на цялото ръководство подкрепа и с радост ще окажем пълно съдействие", заяви Галин Димов след официалното подписване на договора за домакинство на България.

На Европейските купи които са общо 4 в годината участват над 1500 кикбоксьори във всички стилове и категории.

България завърши на трето място в класирането на Европейската купа по кикбокс в Загреб

България завърши на трето място в класирането на Европейската купа по кикбокс в Загреб

За пореден път доказваме, че сме сила, написаха от федерацията