Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик, който му връчи почетен плакет. Фокус на разговора беше развитието на джудото и бойните спортове в България, както и потенциалната кандидатура на страната ни за домакинство на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през 2022 година.

Тази година страната ни прие Европейска купа за жени, а през 2020 година ще се проведе Европейска купа при мъжете, която носи точки за класиране на олимпийски игри.

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик

Двамата обсъдиха възможността за привличане на чуждестранни специалисти и организирането на международен семинар за треньори

По време на срещата беше изтъкнато силното представяне на престижни състезания от страна на българските състезатели по джудо в последните месеци. Бяха обсъдени и прекрасните условия за предолимпийска подготовка и бързо физическо възстановяване, които предлагат българските спортни бази като ВСК "Белмекен", "Спортпалас", край Варна и други.

Премиерът Борисов изпрати специални поздрави на президента на Руската федерация Владимир Путин.

На срещата в Министерския съвет присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българската федерация по джудо (БФД) Румен Стоилов и вицепрезидентът на Федерацията Даме Стойков.

Снимка 415934