Над 2000 спортисти очакваме да участват във второто издание на Мутиевропейското първенство по таекуондо. Това заяви за БНР президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, по повод предстоящото домакинство на второто издание на шампионата в София от 21 до 24 март.

До сега има записани около 1500 състезатели. Мисля, че ще поставим национален рекорд по брой участници. Разбира се спрямо всички останали спортове.

У нас за това първенство идват олимпийски шампиони - Майкъл Маруцос (олимпийски шампион от Атина), пристига традиционно силния сръбски отбор (с две олимпийски шампионки), бразилци, американци, мексиканци идват. Дори австралийци ще участват. Всички ще се борят за точки в момента. Ще имаме гости и от ръководните структури на таекуондото. Пристига президентът на европейската централа Сакис Прагалос, очакваме генерал Фоли - президент на африканската федерация", допълни Бинев.

За турнира Гран При в София:

"В момента имаме проверка от световната и европейската федерация. Останаха очаровани от възможностите, които дават местата, които ние сме подбрали. Милтиувропейското първенство ще се проведе в Асикс арена. Мястото за провеждането на Гран При турнира за сега ще остане в тайна. Две места седят на масата, от които трябва да избираме", допълни Бинев.

Седем медала за България от Европейското клубно първенство по таекуондо в Гърция

Седем медала за България от Европейското клубно първенство по таекуондо в Гърция

Българското таекуондо развя гордо националния трибагреник

За световното първенство в Манчестър:

"Съставът е почти ясен. Може да има само една или две изненади. Ще отидем със състав от 8 състезатели. Сигурни са Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Йордан Колев, Ванеса Маркова и Никол Чорбанова. Митко и Влади ще играят в различни категории на световното. Митко ще се състезава в категория 74 килограма, а Влади остава титуляр в категория 68", сподели още вицепрезидентът на световната централа.

За медалите от първото състезание:

"Като начало на годината стартирахме добре. Имаше неуредици в организацията на клубното европейско първенство. Това малко ни спря по пътя към завоюването на повече медали. Имаше какво да се направи както при мъжете, така и при жените. Не можахме да изпълним плана докрай. Имаше резерви. Аз съм максималист и сигурно и всички златни медали да оберем няма да съм доволен", завърши Слави Бинев.

Калоян Бинев: България е една от водещите държави в таекуондото

Калоян Бинев: България е една от водещите държави в таекуондото

"Баща ми е бивш таекуондист, бивш европейски шампион и реших да тръгна по неговите стъпки"