Никола Филипович продължава да впечатлява на ринга на SENSHI. Сърбинът спечели в 16-ата гала на бойната организация, като с единодушно съдийско решение се справи с молдовеца Ярослав Линич. Боят им се проведе по правилата на KWU Full Contact, в категория до 95+ килограма.

Никола методично налагаше своя опонент през трите части на срещата. Линич, който не беше в най-добрата си физическа форма, обаче демонстрира силна поносимост към тежките удари на сърбина. Показа и здрава брадичка във втория и третия рунд, когато беше поразен от гръмотевични ъперкъти.

Никола Филипович е на 26 години - WAKO световен шампион /2019, 2021/ и WAKO европейски шампион за 2018 година. Филипович записа победа на SENSHI 14 с единодушно съдийско решение, след като безапелационно срази опонента си Флорин-Йоан Матей от Румъния.

Молдовецът Ярослав Линич можеше да се похвали с това, че е шесткратен K1 национален шампион, двукратен шампион по муай тай на Молдова и шампион на Украйна, носител на WAKO World Grand-Prix 2021, както и с призови места в турнира WAKO Europe Championship /2017 и 2021/.

Румънски боец дочака първия си успех в SENSHI

Румънски боец дочака първия си успех в SENSHI

Флорин-Йоан Матей надви Йоунес Бенмалек в равностойна битка