ММА звездата Ник Диас отново има право да се състезава, като последното му участие бе срещу Андерсън Силва в UFC 183. Първоначално бразилецът бе избран за победител от съдиите, но последва промяна и изходът от сблъсъка бе „несъстоял се“.

Причината бе положителните допинг тестове на двамата атлети. Атлетическата комисия открила метаболити на марихуана в кръвта на Диас, а тестовете на Силва отчетоха наличието на няколко забранени субстанции, включително анаболния стероид Дростанолон.

Многократно „хващаният“ за употреба на марихуана Ник получи най-тежкото наказание от Атлетическата комисия. Те осъдиха действията му и първоначално забраниха на атлета да участва в професионални двубои за период от пет години. Определената финансовата санкция бе 165 000 долара. Адвокатите на двете страни сключиха споразумение и присъдата бе намалена на осемнадесет месеца и 100 000 долара глоба. Ако реши да се бие отново, боецът от Стоктън трябва да предостави чиста проба урина 30, 15 и 3 дни преди следващия си евентуален двубой.

Веднага след новината, новият шампион в полутежката категория Тайрон Уудли пожела да „посрещне“ брата на Нейт в категорията. Ник, обаче, изглежда, че изчаква точния боец, срещу когото да се изправи и няма намерение да прибързва.

В интервю, дадено за ESPN, Диас заяви, че някой го е дрогирал в мача с Джордж Сейнт Пиер и иска незабавен реванш.

Очаква се гневната реакция от щаба на GSP.