Националният отбор на България по таекуон-до ITF отпътува за Северна Корея, където в неделя започва Световното първенство за мъже и жени.

Надпреварата ще бъде в Пхенян, а родната група е от 20 човека. 12 състезатели, съдии, лекар, рехабилитатор и водачът на делегацията - президентът на родната централа Марио Богданов вече са на път за своята дестинация.

"Като първи вицепрезидент на Световната и Европейската федерация по таекуон-до ITF бяхме направили щаб с колеги от няколко държави за ситуацията в Северна Корея. Разбира се най-важното е здравето на състезателите и гостите, но получихме уверение, че всичко около сигурността ни ще бъде наред и шампионата ще се проведе, както е по програма. Летим през Истанбул, после за Пекин и оттам за Пхенян.

Националите ни по таекуон-до ITF с тежки тренировки за световното

Националите ни по таекуон-до ITF с тежки тренировки за световното

Първенството на планетата ще се състои в Северна Корея

Никога не сме имали проблеми в Северна Корея, аз лично съм ходил там на първенства шест пъти. В нашия отбор атмосферата е отлична, няма страх или притеснение. Завърши едномосечния ни лагер и ще представим България с най-добрите ни състезатели, които са отлично подготвени. Не правя прогнози за медали, но съм сигурен,че ще спечели такива. Над 30 държави от целия свят ще участват, което говори за много сериозна конкуренция в категориите", сподели преди отпътуването Марио Богданов.

На първенството се очаква да присъства и президентът на МОК Томас Бах, който ще проследи финалните преговори за влизането на този стил в Олимпийското движение.