В Будапеща тече един от най-старите и посещавани шампионати по кикбокс за Световната купа - Hungarian Kickboxing World Cup, предават от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

По първоначални данни има регистрирани 3177 заявки от състезатели. От България има няколко отбора, които участват със свои представители. В ринговите дисциплини са отборите на СК "Интер 92", СК "Мусаши" и СК "Боил". В татами стиловете се включиха отборите на СК "Стар Тийм", СК "Радулов" и СК "Масару".

На място е и председателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който бе официално представен пред реферите и съдиите от техническия директор на ВАКО - господин Ромео Деса.

Снимка 423952

Източник: БФКМТ

България е представена и от трима лицензирани рефери и съдии от най-висок клас - Деница Миленкова, Митко Костадинов и Иван Иванов. Официално бе обявен и международният семинар за рефери и съдии, който ще се проведе в България в средата на месец юли съвместно с базов лагер на националите по кикбокс и муай тай.

Благодарение на стройната организация на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, този семинар ще се превърне в традиция и академия за рефери и съдии в най-голямата организация по кикбокс в световен мащаб - ВАКО.

Снимка 423951

Източник: БФКМТ