Много емоции, прекрасни битки и отлична организация - така премина Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт. За първи път надпреварата се провежда в град Пазарджик, а домакините от клуб "Спартак Пазарджик-2014" с председател Илко Аджов се бяха постарали и създадоха невероятна атмосфера.

Във втория ден на първенството на двата ринга в спортна зала "Васил Левски" се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове. Те останаха впечатлени от стила на игра на шампионите Михаил Велчовски от СК "Победа" от гр. Враца в стил К1 при мъжете до 71 кг. и Христо Христов от СК "Боил" в стил фул контакт при мъжете до 75 кг.

Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Изисквам и очаквам най-доброто от всички национални състезатели на Световното първенство по кикбокс

Станислав Бахчеванов: Изисквам и очаквам най-доброто от всички национални състезатели на Световното първенство по кикбокс

"Спортът е най-евтината и дългосрочна инвестиция в нашето физическо и психическо здраве, самочувстие и дълголетие"

Освен медали и грамоти за медалистите, организаторите бяха осигурели купи за първите три отбора в класирането по медали.

ФУЛ КОНТАКТ

1 "Стар Тийм" от гр. София

2 "Боил" от гр. Варна

3 "Тайгър Тийм" от гр. Перник

К1

1 "Шуменска Крепост" от гр. Шумен

2 "Легия" от гр. Варна

3 "Спартак Пазарджик-2014" от гр. Пазарджик.

Председателя на конфедерацията Галин Димов също изрази положителното си мнение за състезанието.

Кикбоксът с решения за развитието на детско-юношеския спорт

Кикбоксът с решения за развитието на детско-юношеския спорт

"Решението е плод на екипната работа от целия управителен съвет"

"Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. - коментира Димов . - Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

"За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще", посочи председателят на конфедерацията.

От Конфедерацията по кикбокс и муай тай благодариха на министър Кралев за подкрепата

От Конфедерацията по кикбокс и муай тай благодариха на министър Кралев за подкрепата

В организацията ни подготвят първото си състезание след пандемията

В календара на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай престоят Национален лагер, който стартира от 1-ви август и Държавен шампионат в татами стиловете от 15 -17 август, който ще се проведе в курортен комплекс "Камчия".