Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на шампионите и призьорите от Световното първенство по муай тай, което се проведе в Банкок, Кралство Тайланд. Българите се върнаха от шампионата с 4 титли, три сребърни и три бронзови отличия.

Почетен плакет за успехите получи председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Виктор Меламед, който пък подари на министъра илюстрация върху коприна с най-популярните удари и движения в муай тай.

„Успяхме да се подготвим за това първенство благодарение на подкрепата, която получаваме от министерството и лично от министър Кралев. Без Вас трудно щяхме да се справим. Промяната в начина, по който се управлява спортът, се усеща и това неминуемо ще даде резултати", заяви съпредседателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Димитър Ангелов.

„Когато работите добре, винаги ще има подкрепа. Политиката на министерството е да подкрепя спортове и федерации, които показват с работата си, че го заслужават", каза Красен Кралев.

По време на срещата стана ясно, че Виктор Меламед е избран за член на Изпълнителното бюро на Международната федерация по муай тай.


Българските медалисти от Световното първенство по муай тай:

1. Милен Маринов - мъже, кат. до 51 кг. - Световен шампион
2. Димитър Илиев - мъже, кат. до 81 кг. - Световен шампион
3. Кристиян Георгиев - мъже, кат. до 86 кг. -Световен шампион
4. Християн Тотев - мъже, кат. до 91 кг. - Световен шампион
5. Теодора Кирилова - жени, кат. до 54 кг. - Сребърен медал
6. Сергей Александров - мъже, кат. до 75 кг. - Сребърен медал
7. Костадин Михайлов - ЮМВ, кат. до 57 кг. - Сребърен медал
8. Християн Корунчев - ЮСВ, кат. до 75 кг. - Бронзов медал
9. Станислав Вълчев - мъже, кат. до 57 кг. - Бронзов медал
10. Пламен Борисов - мъже - кат. + 91 кг. - Бронзов медал