Тежка битка предстои за един от най-големите ни спортни таланти Али Юзеир, който на 26 октомври ще се качи за пръв път на професионалния ринг на SENSHI в Двореца на културата и спорта във Варна. Боецът, който от години тренира в Дания и има зад гърба си медали от десетки международни първенства по кикбокс и муай тай, сега ще се изправи в сблъсък по правилата на SENSHI срещу националния шампион по киокушин на Казахстан и носител на награда от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим.

Юзеир е световен шампион по муай тай на WMF за 2018 година и балкански шампион по кикбокс за 2017 г. Предизвикателството пред него на SENSHI, обаче, е жестоко, защото той ще срещне с Абилкасим в киокушин сблъсък по правилата на SENSHI, където са позволени хвъляния, удари в главата, както и с лакти. Докато за Юзеир битката по правилника ще е дебютна, Абилкасим вече има богат опит и няколко победи по него.

Как Юзеир планира да си извоюва победата и кое ще е най-голямото предизвикателство за него на SENSHI 4 - вижте какво сподели той в специално интервю точно 10 дни преди епичната галавечер:

Петър Стойков към опонента си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда срещу мен

Петър Стойков към опонента си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда срещу мен

"За мен SENSHI е сила, зрелище, слава, чест и най вече уважение"

Али, на 26 октомври ще направиш дебюта си на професионалния ринг на SENSHI, какви са очакванията ти?

- Очаквам силен мач, в който категорично ще покажа най-доброто от себе си. Ще се боря за победата.

На арената на SENSHI ще се срещнеш с националния шампион по киокушин на Казахстан за 2018 г. и носител на награда от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим. Какво знаеш за него и неговия боен стил?

- Със сигурност ще бъде сериозен конкурент. Погледнах няколко негови срещи и ми направи впечатление, че има много специфичен боен стил. Не мога да определя дали е по-силен, или по-добър от мен. Със сигурност, обаче, начинът по който се бие е много специфичен. Досега не съм се изправял срещу противник, който се бие по толкова различен начин.

SENSHI 4 изправя младия ни муай тай талант Али Юзеир срещу националния шампион на Казахстан в киокушин двубой

SENSHI 4 изправя младия ни муай тай талант Али Юзеир срещу националния шампион на Казахстан в киокушин двубой

Сблъсъкът между двамата ще бъде на 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна

Каква е стратегията ти за мача?

- На първо време ще се фокусирам върху това да усетя слабите му места, за да мога още в самото начало да си спечеля преимущество, и ще го атакувам в тях. Предполагам ще заложа на много и тежки удари с ръце.

Кое мислиш, че ще е най-голямото ти предизвикателство в двубоя на 26-ти октомври?

- Може би да се нагодя към начина на игра на Абилкасим...

Нов успех за Али Юзеир, победи 6-кратен световен шампион по муай тай

Нов успех за Али Юзеир, победи 6-кратен световен шампион по муай тай

Младият ни боец все по-сериозно гледа към професионалната бойна сцена

Какво си чувал за SENSHI и защо се съгласи да дойдеш чак от Дания, за да се биеш на галата?

- Новият правилник на Професионалната лига на KWU (Световния киокушин съюз) ме заинтригува и реших, че е хубава възможност да опитам нещо ново. По новия правилник ни е позволено да нанасяме удари с лакти и в главата. Разрешени са и хвърлянията на ринга. Гледах предишната гала на SENSHI в Камчия - там бойците се състезаваха на професионално ниво в рамките на цели два дни. Случващото се на ринга беше истинско шоу. Сигурен съм, че и сега ще е така.

Съвсем наскоро ти постигна впечатляваща победа над шесткратен световен шампион по муай тай на една от най-големите професионални гали в Копенхаген. Кое беше преимуществото, което ти помогна да надделееш?

- Преимуществото ми срещу Тиаго Мендес бе , че аз имах ръстовото предимство и ми беше лесно да използвам лактите и ръцете си. Сега, обаче, това няма да е така, защото Абилкасим е по-висок. Но ще заложа на другите ми козове, които въобще не са малко. Едно е сигурно - предстои истинско зрелище и много качествена битка на ринга.

Кой е боецът, срещу когото мечтаеш да се изправиш и какви са плановете ти за професионално развитие занапред ?

- В близкото бъдеще бих се радвал, ако се изправя срещу българския боец Богдан Шумаров, а по-нататък бих искал да се изявя в най-голямата кикбокс верига до момента - GLORY.

Теодора Кирилова ще се бие срещу непобеждавана досега рускиня на SENSHI

Теодора Кирилова ще се бие срещу непобеждавана досега рускиня на SENSHI

12 киокушин и кикбокс двубоя ще видят зрителите на бойната вечер на 26 октомври във Варна