Ивелина Илиева изкара едноседмичен лагер в Холандия. Най-добрата ни джудистка се готви в страната преди да се върне на международното татами за турнира от Големия шлем в Казан (5-7 май).

В началото на годината националката получи тежка травма в коляното и се възстановяваше два месеца в клиника в Швейцария.

Участие в сбора взе и младият ни талант Марк Христов, а на лагера в олимпийския център "Папендал" бяха най-добрите джудисти на Белгия, Израел, Швеция, Украйна, Англия, Армения, Полша, както и домакините от Холандия.

Ивайло Иванов: Вземам си поуките и продължавам към Световното първенство

Ивайло Иванов: Вземам си поуките и продължавам към Световното първенство

"За полуфинала не мисля, че бях ощетен, просто този стил джудо се толерира в момента"

На сбора с националите бе и звездата на белгийския тим с български корени Тома Никифоров, който на европейското в Лисабон преди 10 дни ликува с титлата в категория до 100 кг и бе награден от президента на БФ Джудо Румен Стоилов.

"Много полезен лагер и за двамата със силни съперници - каза треньорът Свилен Скерлев. - Специално за Ивелина искахме да видим как ще издържи кракът й в ситуация, близка до състезателната. Представи се доста добре, тренира пълноценно. Остава да видим и на самия турнир какво ще покаже".

Илиева вече има осигурена квота за олимпиадата Токио 2020.

България с шестима национали на турнира по джудо в Казан

България с шестима национали на турнира по джудо в Казан

Надпреварата е от веригата Голям шлем