Вицепрезидентът на България Илияна Йотова лично откри 4-то издание на Мулти Европейското първенство по таекуондо, което се провежда в зала ЕФЕ на хотел Маринела. Специални гости бяха посланика на Република Корея Н.П Ли Хо-Шик, проф.Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, проф. Даниела Дашева, Председателят на Световната детска таекуондо федерация Парк Су Нам, както и още много гости от бизнеса, политиката от България и чужбина.

Над 1200 състезатели от 36 страни взимат участие в надпреварата, която се провежда от 2-8 юни. За първи път нашата столица е домакин и на Пара Таекуондо Гран При.

"За мен е огромна чест да открия 4-то издание на Мулти Европейското първенство в София. Сигурна съм, е това няма да бъде само едно състезание, това ще бъде празник на духа. Няма да забравя как г-н Бинев преди няколко месеца разказваше какво предстои това лято в София. Хиляди спортисти ще дойдат тук, от стотици държави, както и много велики личности. Няма да преувелича, ако кажа, че това лято е таекуондо лято 2022. Приемете специалните поздрави от Президента Румен Радев, който ще бъде патрон на двете световни първенства, които ще се проведат в София следващия месец. За него това е огромна чест,

гордост и задължение.Ние мечтаем България отново да се върне на онези места, които заслужава в много спортове", каза Илияна Йотова.

"Г-жо Йотова, Вашето отношение към спорта въобще, ни дава надежда и морално ни подпомага, ние да вървим в правилната посока, защото Президентската институция показва държавническо отношение. Вие разбирате, че спорта не е само медали, той е работа с обществото, с хората, които ние трябва да превърнем в модел за подражание", сподели Слави Бинев пред присъстващите в залата.

Само през първия ден български таекуондисти спечелиха 5 медала. Надпреварата продължава всеки ден от 9:00ч в зала ЕФЕ на хотел Маринела.

Пет медала за българските таекуондисти от първия ден на Мулти Европейското в София

Пет медала за българските таекуондисти от първия ден на Мулти Европейското в София

Днес първенството продължава