Звездата на UFC -Хабиб Нурмагомедов заплаши, че ще напусне организацията, ако се стигне до наказание за неговия съотборник Зубайра Тухугов. Съдбата на последния виси заради това, че удари Конър Макгрегър след края на взривоопасния мач срещу Нурмагомедов.

"Искам да се обърна към UFC", написа Нурмагомедов в "Инстаграм".

"Защо не уволнихте никого, когато техният тим атакува автобуса и нарани няколко души? Те можеха да убият някого там. Защо никой не каза нищо, когато той обиждаше моята родина, родното ми място, религията, нацията, семейството?"

"Защо трябва да наказвате само моя отбор, когато и двата екипа се биха? Ако кажете, че аз съм започнал всичко, тогава няма да се съглася. Просто довърших това, което той започна."

"Във всеки случай накажете мен, Зубайра няма нищо общо."

"Ако считате, че ще си мълча, тогава сте сбъркали. Отменихте мача на Зубайра и искате да го махнете само защото е ударил Конър. Но не забравяйте, че Конър бе човекът, който удари ПЪРВИ моя брат. Само изгледайте видеото."

"Ако решите да го уволните, знайте, че така ще загубите и мен. Никога няма да се откажем от нашите братя в Русия и ще стигна до края заради моя брат. Ако все така останете с намерение да го уволните, не забравяйте да ми пратите и моя прекратен договор, иначе просто сам ще го скъсам", заяви Нурмагомедов.

"И още едно нещо: можете да задържите парите ми, които все още бавите. Твърде сте заети с това, надявам се да не ви приседнат. Ние защитихме нашата чест и това е най-важното. Готови сме да стигнем до края", завърши боецът.

Джон Кавана: Хабиб не е престъпник, дано не го накажат

Треньорът на Макгрегър: Хабиб не е престъпник, дано не го накажат

"Харесвам как се бие и разбирам действията му"