Във връзка с излезлите публикации в медиите, по повод световния шампион едновременно по бокс по кикбокс в стил лоу кик, председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов заяви следното:

"Конфедерацията има национален отбор по кикбокс, който е съставен от истински Републикански шампиони в своите категории, които са преминали специализирана подготовка в лицензирани спортни клубове.

В България спортът кикбокс се администрира и регулира единствено от лицензирана федерация каквато е БККМТ.

Всякакви други туристически дестинации, с цел панаир на бойните изкуства, са обида към всички трениращи и явяващи се състезатели на легитимните Световни и Европейски първенства към федерациите, в които членуваме. Това обезсмисля всички усилия, които полагаме години наред, за да се наложим като значим спорт със заслужени успехи.

Бих искал да уточня, че всяка държава излъчва по един Републикански шампион в съответната категория при мъжете, който да се състезава срещу шампионите на останалите държави на Световните и Европейски първенства.

За да си лицензиран спортен клуб в България има определени изисквания, визирани в ЗФВС, изисквания за регистрация в регистъра на Министерството на младежта и спорта, както и изисквания от страна на съответната федерация, в която трябва да членува клубът.

Въпросният човек спечелил "световна титла по кикбокс и бокс" едновременно няма нищо общо с аматьорския кикбокс нито с БККМТ и не се е явявал на Републиканско първенство по кикбокс в стил лоу кик през 2019г, което да е печелил и никой не го е избирал да представлява България. Категорията 75кг. при мъжете е една от най-силните и към момента за България титуляр е Атанас Божилов - Наката. За бокса не съм запознат.

Най-лошото е, че подобна некоректно подадена информация се приема като "чиста монета" от медиите и се разпространява светкавично.

Надявам се и моето съобщение да бъде така бързо разпространено, както и предходната информация за световния шампион по бокс и кикбокс едновременно.

С уважение:

Галин Димов - Председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай".

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс

Галин Димов заяви, че е изключително доволен от представянето на състезателите