Главното събитие на SENSHI 13 предложи здрава битка с непредвидим край. Естонецът Юку Уриендал записа втора победа на ринга на SENSHI, надвивайки дебютанта от Германия Ненад Косич чрез технически нокаут в третия рунд.

Двубоят се проведе по правилата на KWU Full Contact в кат. над 95 кг., а рефер на срещата бе четирикратният шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт.

Страховит Едуард Алексанян разби за секунди съперник от Франция

Страховит Едуард Алексанян разби за секунди съперник от Франция

Мистър шоу отново в действие

Срещата започна спокойно с прилична дистанция и добре подбрани удари. Косич пласира силен страничен ритник с водещия си крак. В края на първия рунд нещата загрубяха и тежките попадения валяха едно след друго. Двамата бойци влязоха на зловещи размени, в които Косич успя да вкара чудесно дясно кроше, последвано от красив ляв хай-кик в главата.

Юку влезе по-агресивно във втората част и нанесе брутални боксови комбинации, които обаче не разколебаха Ненад Косич в атаките и контраатаките му. Германецът отговори с нова порция десни крошета и мавашита с водещия си крак. До края на рунда битката се водеше от средна дистанция, от която по-голяма полза имаше германеца.

Уриендал се нуждаеше от убедителен последен рунд и началото за естонеца бе точно такова - тежки боксови комбинации и външни лоу-кикове. Юку скъси дистанцията още повече и пласира свирепо дясно кроше в главата на противника му, който се строполи на земята в нокдаун. Той все пак успя да победи отброяването, но след по-малко от половин минута ляво кроше на Уриндал отново го свали в нокдаун, пише boec.bg. Германецът отново не се даде, но броени секунди по-късно дебютът му приключи по възможно най-неприятния начин и той отново се озова на земята, което бе достатъчно за Семи Шилт да прекрати двубоя.

Двамата бойци получиха специалните си награди от шихан Асен Асенов.

Абдул Си предизвика сърбин и получи зловещо коляно в черния дроб

Абдул Си предизвика сърбин и получи зловещо коляно в черния дроб

Ненад Филипович със страхотна победа на SENSHI 13