Фьодор Емеляненко е пред сензационно завръщане на ринга! В интервю за руски спортен сайт Последния император оповести, че са започнали преговори за повторен негов дебют в света на ММА, след отказването му преди време.

Любимецът на ММА публиката внимателно планира своя следващ ход. Двете най-влиятелни федерации в Щатите - UFC и Bellator, са осведомени за златната възможност за още един мач, който ще има привилегията да съдържа името на руската легенда в заглавието си.

"За всеки атлет е от голямо значение той да може да остане активен в любимите си дисциплини... да даде всичко от себе си в тренировките, в представянето си и в състезанията, защитавайки честта на родината", каза Фьодор. "Имах достатъчно време да се възстановя от стари контузии. Последните три години поддържах добра физическа форма, но това ниво не стига, за да вляза в битка. Точно заради това от известно време започнах интензивен тренировъчен процес. Има още работа преди да напусна ринга окончателно. Водим преговори с различни организации. Когато достигнем консенсус, ще оглася датата на схватката, както и опонента", добави той.

Последният ММА мач на Емелианенко бе през юни, 2012 година. Тогава той нокаутира Педро Риззо, а сблъсъкът се състоя в Санкт Петербург. След тази схватка Фьодор обяви, че напуска сцената завинаги.

Както често става в този спорт обаче, изникнаха слухове за опит от страна на UFC да привлекат легендарния боец и да го изправят срещу Брок Леснър в суперсблъсък, който безспорно щеше да остане в историята като един от най-гледаните за всички времена. Американската кеч звезда се съгласи, но епичната битка все пак пропадна, поради факта, че бащата на Фьодор почина и той окончателно се отказа от боя.

Смятаният за една от най-големите легенди в спорта (ако не и най-голямата), никога не се е състезавал в UFC. Той категорично бе най-способният боец в тежка категория до 2009 година, с 27 победи и само 1 загуба.

Възможно ли е да видим 38-годишния руски боец за първи път в най-голямата организация по смесени бойни изкуства? Историята на ММА вече ни е научила, че между американци и руснаци трудно се уреждат стабилни бизнес отношения. Засега изглежда, че Bellator печели надпреварата срещу организацията на Zuffa, но това безспорно е поради факта, че Емеляненко не таи добри чувства към Дейна и компания.

Съвсем скоро ще разберем какво ще последва и дали феновете ще имат шанс отново да гледат своя любим идол в клетката.